HET JAAR DAT IK 30 WERD

 

AAF BRANDT CORSTIUS

 

€ 3,99

(excl. verzendkosten)

Bundeling van komische autobiografische columns die eerder zijn gepubliceerd in NRC.NEXT.

In dit boek vertelt Aaf op hilarische en droogkomische wijze hoe het is om bijna dertig te zijn. Ze wil wat meer duidelijkheid in haar leven en wil om te beginnen haar relatie met Meneertje Knipperlicht (Arnon Grunberg) - die last heeft van bindingsangst - stabiliseren door naar New York te verhuizen (waar hij woont).

Hiermee hoopt ze natuurlijk meer tijd met hem te kunnen doorbrengen, maar al na een paar maanden komt ze met hangende pootjes terug: Meneertje wil zich echt niet binden, laat staan dat hij wil samenwonen.

Andere zaken die spelen rond haar dertigste zijn haar kattenwens, een nieuwe studie en eventuele kinderwens. Aaf loopt over van de goede voornemens. Maar dan verschijnt Meneertje Knipperlicht weer in haar leven. En nu wil hij alles, zelfs een kind...

Het leuke aan Aaf is dat ze zo herkenbaar is en zo'n aartsoptimist is. Ze laat zich niet uit het veld slaan wat er ook gebeurt.

Het jaar dat ik 30 werd is een zeer eigentijds, komisch en herkenbaar boek voor iedereen die 30 wordt, is of ooit is geweest. 

ABC VAN HET MODERNE LEVEN

 

AAF BRANDT CORSTIUS

 

€ 3,99

(excl. verzendkosten)

Het Hemahormoon, een Iphoneweduwe, kinderenwagen-keuzestress en de 3D-desilussie. Columniste Aaf Brandt Corstius beschreef deze en andere nieuwe fenomenen in haar columns in NRC.next en de Volkskrant en besloot er een encyclopedie van de moderne tijd van te maken. Ook de bakfietsvader, Yolanthe, de nieuwe feministes en BN-tweets komen allemaal voorbij in deze dikke bundel columns. Het leven van nu was nog nooit zo overzichtelijk!

ZWAAR VERLIEFD!

 

CHANTAL VAN GASTEL

 

€ 2,99

(excl. verzendkosten)

'Eigenlijk zijn mijn vriendinnen en ik net Sex and the City. Al heb ik in geen tijden seks gehad. En die stad waarin ik woon is ook niet echt New York of zo. Sommigen zouden het misschien een dorp noemen. We zijn trouwens ook maar met z'n drieën, maar ik weeg in mijn eentje wel net zoveel als Carrie en Samantha bij elkaar. Dat compenseert die ontbrekende vierde vriendin dan weer wel.'

Aan het woord is Isa, een jonge dierenarts die worstelt met haar gewicht, haar werk en de liefde. Helemaal nu ze als een blok is gevallen voor Ruben, de ontzettend aantrekkelijke eigenaar van een labrador waar ze een levensreddende actie bij heeft uitgevoerd. Maar hoe zorgt ze er nou voor dat hij net zo gek op haar wordt als op zijn hond?

Chantal van Gastel is de bestsellerauteur van 'Zwaar verliefd!', 'Zwaar beproefd!', 'Zwaar verguld!', 'Geknipt voor jou', 'Zoek het maar uit', 'Ik wist het' en de verhalenbundels '21 Zomers' en 'Winter in New York'. Van haar boeken zijn meer dan 250.000 exemplaren verkocht.

LIEFDE EN HINDERNISSEN

 

ALEKSANDAR HEMON

 

€ 3,50

(excl. verzendkosten)

 

"Aleksandar Hemon is een Joegoslavische schrijver die net in Chicago verbleef toen de oorlog in zijn thuisstad Sarajevo uitbrak. Daarom bleef hij in Amerika, leerde zichzelf de taal en werd een succesvol schrijver. 

Deze bundel bevat een achttal min of meer autobiografische verhalen waarin hij het persoonlijke en het algemene, het ontroerende en het pijnlijke, het Amerikaanse en het (oorlogvoerende) Bosnië, het individuele en het maatschap-pelijke, het humoristische en het aangrijpende met elkaar te mengen, en dat levert unieke en prachtige literatuur."

 

Tip! Podcast Obalive.

LANG LEVE DE LIEFDE 

 

MARTE KAAN

 

€ 3,50

(excl. verzendkosten)

"Door films en series als Bridget Jones’s Diary en Sex and the City is er een beeld ontstaan van de liefde als het hoogst bereikbare goed. Via ingewikkelde manieren en spelletjes waarvan niemand de spelregels precies kent, is ‘de ware’ te vinden. […] Liefde krijgen door er hard voor te werken dus, en wie zich er maar genoeg in verdiept zal beloond worden. […]

Marte Kaan gooit het met Lang leve de liefde over een andere boeg en weet wel degelijk iets toe voegen aan het vele wat er al over de liefde is geschreven. […]:"

"Het doel van mijn zoektocht is de schaduwkant van de liefde te begrijpen. Niet alleen omdat ik vind dat er een te eenzijdig beeld van de liefde wordt geschetst… Liefde is complex en bij vlagen intens pijnlijk. Nergens komt het menselijk onvermogen zo goed tot uiting als in de destructieve aspecten van de liefde, het onvermogen dat ervoor zorgt dat er afgebroken in plaats van opgebouwd wordt."

GEVOEL VOOR RICHTING 

 

GIDEON LEWIS-KRAUS

 

€ 3,50 

(excl. verzendkosten)

Gideon Lewis-Kraus heeft zich voorgenomen niet met dezelfde beperkingen te leven als zijn vader, een rabbijn die pas op middelbare leeftijd uit de kast is gekomen. Daarom verhuist hij naar Berlijn, de stad van de grenzeloze tolerantie.

Hij ondervindt alleen al snel dat ook vrijheid benauwend kan zijn. Wanneer een vriend in een dronken bui voorstelt de oeroude pelgrimsroute naar Santiago de Compostela af te leggen, grijpt Gideon deze kans aan om te ontsnappen aan de eindeloze hoeveelheid keuzes die zijn doelloze leven hem oplegt.

Het kost Gideon drie pelgrimstochten en vele honderden kilometers om in het reine te komen met zichzelf en zijn ingewikkelde familie.

Gevoel voor richting is het oneerbiedige, ontroerende, hilarische en intelligente verslag van Gideon Lewis-Kraus' lange reizen, elk met slechts één beoogd eindpunt: het vinden van een bestemming.

GELUKKIGE MENSEN LEZEN

EN DRINKEN KOFFIE

 

AGNES MARTIN-LUGAND

 

€ 3,50 

(excl. verzendkosten)

Na het verliezen van haar man en dochtertje bij een auto-ongeluk is Diana in een toestand van shock en lusteloosheid geraakt. Zo goed en zo kwaad als het kan probeert ze haar koffietentje ‘Gelukkige mensen…’ draaiende te houden samen met haar compagnon. Als het haar allemaal te veel wordt, besluit ze om naar Ierland te gaan om tot rust te komen. Hoewel ze zich zo veel mogelijk terugtrekt, dringen het leven en de liefde zich toch aan haar op.

DE CURSUS

 

HANS SCHELLEKENS

 

€ 3,50 

(excl. verzendkosten)

Haro, een 37 jarige leraar die vaststelt dat op alle fronten de rek wat uit zijn leven is, wordt door een collega geattendeerd op de bewustwordingscursus. In deze collega ziet hij de zon altijd schijnen, terwijl het in zijn eigen hoofd meestal miezert.

Wat heeft hij te verliezen? Waarom zou hij niet, zoals de cursus belooft, 'meer uit zijn leven halen'? Hij besluit het erop te wagen. Vier dagen lang wordt hij ondergedompeld in een wereld van sharing, inspiration en confrontation, van zoete seventies-hits en dozen vol tissues, volgesnotterd Towards A Loving World For Everyone.

Hij observeert en ondergaat alles zo open mogelijk – al komt hij tot heel andere inzichten dan die waar de cursus op aanstuurt.

Betrokken, geestig en vilein fileert Hans Schellekens het soort cursus waarover iedereen weleens gehoord heeft maar waarover de deelnemers volgens afspraak horen te zwijgen. Een satirische roman over de zoektocht naar geluk.

DE 100 JARIGE MAN DIE UIT HET RAAM KLOM EN VERDWEEN

 

JONAS JONASSON

 

€ 3,99 

(excl. verzendkosten)

Allan wordt 100 en dat moet natuurlijk groots gevierd worden in het bejaardentehuis, behalve dan dat de jarige het op zijn heupen krijgt en, kort voordat het feest losbarst, vertrekt. Hij vindt dat hij de tijd die hem rest beter kan besteden, en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Pers en burgemeester hebben het nakijken.

Nadat hij uit het bejaardentehuis is ontsnapt, beleeft Allan het ene na het andere avontuur.

Vanaf het moment dat Allan het bejaardentehuis verlaat, leest het boek als een soort roadtrip waarbij de lezer de memorabele avonturen van de 100-jarige meemaakt. Zo let hij even op een koffer voor iemand die maar niet terugkomt en dus gaat de koffer mee de bus in. Er blijkt echter enorm veel (maffia)geld in te zitten, wat leidt tot woeste achtervolgingen. Ook verzamelt hij een bonte club figuren om zich heen in een zwaan-kleef-aan effect.

Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue, met Allan als wel heel bijzonder gezelschap.

NIETS DAN DE WAARHEID

 

DAVID BALDACCI

 

€ 3,99 

(excl. verzendkosten)

Een puissant rijke wapenhandelaar kan zijn winstmarge nog verder opschroeven als er meer vraag is naar zijn handelswaar. Waarom dan de marktvraag niet een handje helpen met een wapenwedloopje?Alle middelen zijn geoorloofd...

Niets dan de waarheid is een cynisch politieke thriller. Baldacci snijdt (indirect) kolossen van thema's aan over de situatie in Tadzjikistan, de opiumhandel in Afghanistan, de oorlog in Irak en meer  wantoestanden op het wereldtoneel. 

EEKHRN ZKT EEKHRN

 

DAVID SEDARIS

 

€ 2,99 

(excl. verzendkosten)

Deze bundel bevat fabels in een modern jasje gestoken. David Sedaris blinkt in deze bundel uit door zijn karakteristieke mix van humor en compassie. De personages stammen uit het dierenrijk, maar de situaties en lotgevallen vertonen een onlosmakelijk verband met de waanzin van het alledaagse leven.

Zo klagen in de fabel 'De pad, de schildpad en de eend' drie vreemde vogels over bureaucratische toestanden in het bos. En in het titelverhaal wordt een gewone eekhoorn verliefd op een wangzakeekhoorn. Ze worden bruut uiteengedreven door bevooroordeelde familieleden. Allesoverheersend is de ijzersterke humor van deze verteller.

VER WEG

 

ALON HILU

 

€ 2,99

(excl. verzendkosten)

Ver weg is een optimistische roman over Michaël, een gevestigd jurist en een gescheiden man die al jaren alleen woont. Maar op een dag besluit hij om op reis te gaan, zo ver mogelijk weg.

Tijdens zijn reizen ontdekt hij een andere wereld, een wereld vol lust, waarin het mogelijk is gesprekken te hebben met overleden familieleden of een kijkje in de verre toekomst te nemen.

Ook is Ver weg een relaas over Michaëls neef Nadav, een gevoelige jongen die gedichten schrijft en zijn dienstplicht moet vervullen. In scherpe bewoordingen schetst hij deze absurde periode. Zijn superieuren straffen hem af door hem zo ver mogelijk weg te sturen, naar de meest deprimerende plek denkbaar, een antennepost in de Negev-woestijn.

In Ver Weg schept Alon Hilu in zijn prachtige taal een complexe wereld, waarin de twee personages elk hun eigen, tegenovergestelde ontwikkeling doormaken de een richting spiritualiteit en bevrijding, de ander richting militarisme en ruwheid.

ALLES IS ZOALS

HET ZOU MOETEN ZIJN 

 

DAPHNE DECKERS

 

€ 3,99 

(excl. verzendkosten)

Als Iris na de geboorte van haar zoontje in de steek wordt gelaten door haar jeugdliefde, moet zij als alleenstaande moeder op zoek naar nieuw geluk in de competitieve televisiewereld. Samen met haar twee beste vriendinnen (en een ongrijpbare hondenuitlater) vindt Iris langzaam haar evenwicht terug. Maar niet voordat ze heeft afgerekend met haar overspelige ex, een valse collega en een onwillige hond - waarbij ze en passant ook nog een lang begraven familiegeheim ontrafelt.

VERBODEN VRUCHTEN

 

HELEEN VAN ROYEN

 

€ 3,50 

(excl. verzendkosten)

'Je bent veertig, dit is het moment van de waarheid. Je moet de feiten onder ogen zien.'

De veertigste verjaardag van Yvonne de Graaf brengt een aantal onaangename verrassingen met zich mee. Zo laat Yvonne's beste vriendin Mona verstek gaan, bedankt echtgenoot Maarten voor het eerst tijdens hun huwelijk voor orale verwennerij en verrassen haar twee tienerkinderen hun moeder met een wel heel onalledaags cadeau: een gay best friend (GBF). Deze nieuwe beste vriend confronteert Yvonne op ongezouten wijze met haar overgewicht en haar ingeslapen seksleven.

DE REDDING

 

NICHOLAS SPARKS

 

€ 2,99 

(excl. verzendkosten)

Als je niemand meer vertrouwd, kun je de liefde dan weer toelaten?

Denise Holton is een jonge, alleenstaande moeder. Haar zoontje Kyle heeft een ernstige leerstoornis: hoewel hij vier jaar is, kan hij nog nauwelijks praten. Denise zet alles opzij voor haar kind en om hem zo goed mogelijk te begeleiden heeft ze gekozen voor een teruggetrokken bestaan.

Als Denise en Kyle tijdens een noodweer een auto-ongeluk krijgen, worden ze gered door Taylor McAden. Taylor weet als eerste een bres te slaan in de muur die Denise om zichzelf en haar kind heeft opgetrokken, maar naarmate hun relatie serieuzer wordt, sluit Taylor zich steeds meer voor haar af. Wat is er in Taylors verleden gebeurd dat hij de liefde niet meer durft toe te laten in zijn hart en in zijn leven?

DE THUISKOMST

 

NICHOLAS SPARKS

 

€ 2,99 

(excl. verzendkosten)

Adrienne Willis is verdoofd van verdriet omdat haar man haar heeft verlaten voor een jongere vrouw. Zij zoekt een paar dagen rust bij een vriendin die in het charmante kustplaatsje Rodanthe een hotel bezit.

Daar ontmoet Adrienne dokter Paul Flanner. Ook hij is naar Rodanthe gekomen om aan een pijnlijk verleden te ontsnappen. Terwijl een zware storm over Rodanthe raast, vinden Adrienne en Paul troost bij elkaar. Twee gekwetste mensen die zich onverwacht intens tot elkaar aangetrokken voelen. De sterke gevoelens die zij voor elkaar koesteren zullen de rest van hun leven voor altijd beïnvloeden.

GROTE VERWACHTINGEN

(dit boek verscheen eerder onder de titel DERTIG EN NU...)

 

KASEY EDWARDS

 

€ 2,50 

(excl. verzendkosten)

Kasey Edwards is de magische dertigersgrens gepasseerd en heeft een leuke baan, maar wordt op een ochtend wakker en beseft dat ze geen plezier meer heeft in haar werk. Ze voelt zich leeg van binnen, ongeïnspireerd, en heeft geen zin om naar kantoor te gaan. Nooit meer. Zo begint ze aan een spannende zoektocht om erachter te komen waar de hartstocht in haar leven en werk ligt en wat ze nu eigenlijk écht wil.

 

"Kasey Edwards neemt ontslag en gaat op zoek naar de echte hartstochten in het leven. Over deze zoektocht, die doet denken aan het boek Eten, bidden, beminnen, doet ze verslag op heldere, soms komische wijze." - AvantGarde. 

HET EINDE VAN DE HORIZON

 

WIM VAN DER ZWAN

 

€ 2,50 

(excl. verzendkosten)

Reizen verruimt onze blik en houdt de geest soepel. Rasverteller Wim van der Zwan illustreert dit in deze bundel met niet eerder gepubliceerde verhalen over reizen vanuit spiritueel perspectief.

De reis naar binnen is te vergelijken met een achtbaan: je duikt omlaag om meer vaart te krijgen voor de weg omhoog. Menig verhaal in dit boek is een reis van de ziel, aangedreven door verlangen en zoekend naar de zin van het aardse bestaan. De ware reiziger is op bedevaart naar zijn binnenste. De navertelde verhalen komen uit vele landen en tradities: van Japan tot Rusland, van boeddhistisch tot mystiek-joods.

HOE DE APEN BOEDDHA VEREERDEN

 

WIM VAN DER ZWAN

 

€ 2,50 

(excl. verzendkosten)

Een verhalenbundel vol bijzondere dierenverhalen.

Door de eeuwen heen heeft men wijze en spirituele boodschappen verpakt in verhalen met een dier in de hoofdrol. In deze verhalenbundel komen dieren uit alle windstreken ten tonele, waaronder spinnen, bevers, hazen, coyotes, kraaien, schildpadden, tijgers, vossen, geiten, leeuwen, herten, ezels en kamelen. En al zijn de wijsheden oud, ze zijn nog altijd springlevend.

Samensteller Wim van der Zwan koos zesendertig korte verhalen uit uiteenlopende tradities, vertelde ze na in zijn eigen woorden en bracht ze onder in zes categorieën: het mysterie van het leven; rechtvaardigheid; overmoed, trots en lafheid; vrijheid; luiheid; gehechtheid en gretigheid.

DE KIP DIE DACHT

DAT ZE KON VLIEGEN

 

SUN-MI HWANG

 

€ 2,50 

(excl. verzendkosten)

Dit moderne sprookje is een lofzang op vrijheid, individualisme en moederschap, met een moedige, gepassioneerde heldin, die rebelleert tegen de traditionele rolverdeling op de boerderij.

 

Het gaat over een legkip die niet langer veroordeeld wil zijn tot het produceren van eieren. Ze droomt over een vrij leven buiten de kippenren en dus bedenkt ze een plan om te ontsnappen en een ei te leggen dat helemaal van haarzelf is.

 

Dit Koreaanse verhaal werd vijftien jaar geleden voor het eerst
uitgebracht en is ondertussen in meer dan twaalf talen vertaald.

Door de verscheidenheid aan dieren in de hoofdrol - het kippetje, de eend, de haan, de hond, de wezel - doet het denken aan klassiekers als Charlotte's Web en
Animal Farm.

COLOR ART

 

KLEURBOEK

 

€ 2,50

(excl. verzendkosten)

Dit kleurboek heeft mooie kleurplaten van o.a. dieren en bloemen met designs opgebouwd uit zwarte en witte figuren, die zullen afsteken tegen de in te kleuren onderdelen.

Dit kleurboek heeft uitscheurbare kleurplaten.

Alle leeftijden.

AZTEC ART COLOR

 

KLEURBOEK

 

€ 2,00

(excl. verzendkosten)

De tekeningen in dit prachtige kleurboek zijn allemaal gebaseerd op oude indiaanse patronen en nemen je mee naar de kleurige wereld van Latijns-Amerikaanse culturen.

POLY ART COLOR

 

KLEURBOEK

 

€ 2,50

(excl. verzendkosten)

De bijzondere illustraties in dit boek zijn allemaal opgebouwd uit een heleboel veelhoeken en polygonen. Hierdoor zien deze tekeningen er grafisch trendy uit en zorgen ze voor een unieke kleurervaring.

DECO COLOR

 

KLEURBOEK

 

€ 2,50

(excl. verzendkosten)

Als je de friezen en boordjes in dit boek inkleurt, krijg je een prachtig effect omdat de kleuren mooi  constrasteren met de zwarte achtergrond. 

 

32 uitscheurbare designs voor iedereen die van kleuren houdt!

WONDERLIJKE DROOMWERELDEN

 

KLEURBOEK

 

€ 2,50

(excl. verzendkosten)

Met dit kleurboek voor volwassenen duik je in de wonderlijkste droomwerelden. Sprookjesachtige bossen, onderwatertaferelen, droomwerelden en abstracte fantasiefiguren nodigen uit om naar eigen inzicht in te kleuren.

Ruim 100 kleurplaten.

CREATIEF KLEURBOEK VOOR VOLWASSENEN

 

KLEURBOEK

 

€ 2,50

(excl. verzendkosten)

Zoek een ontwerp dat bij je stemming past en kleur het naar eigen smaak in. Tijd maken voor jezelf was nog nooit zo leuk en gemakkelijk.

MIJN DROOMTUIN

 

KLEURBOEK

 

€ 2,50

(excl. verzendkosten)

Dit kleurboek voor volwassenen neemt je mee naar een wel heel bijzondere droomtuin met romantische bloesems, schitterende bloemen en betoverende bladeren.

Ruim 100 kleurplaten.